FR / NL
óculos para hipermetropia

Verziendheid

Mensen met verziendheid kunnen objecten
van veraf goed zien, maar hebben moeite met
het zien van dichtbij. Brillenglazen of
contactlenzen kunnen dit verhelpen.

Mulher com hipermetropia

Tekenen van
hypermetropie

U heeft moeite met het scherp zien van objecten van dichtbij. Misschien valt het u op dat u steeds uw ogen samenknijpt of vermoeide ogen krijgt wanneer u leest of de computer gebruikt. Mogelijk heeft u ook last van hoofdpijn omdat uw ogen zich in moeten spannen om scherp te zien.

Verziendheid
corrigeren

Verziende mensen hebben moeite om objecten van dichtbij waar te nemen. Dit maakt lezen, schrijven en het kijken naar digitale schermen lastig. Deze aandoening kan behandeld worden met speciaal gevormde brillenglazen of contactlenzen. Om te corrigeren hoe het licht op het netvlies komt, zijn de glazen aan de zijkant dunner dan in het midden.

Aanbevolen product

Geniet weer van het lezen!

Varilux® S Series

SB_PB_Right_528-x-531_Lens7.jpg
SB_PB_Left_528-x-531_Lens3.jpg

Aanbevolen product

Voor ontspannen zicht

Crizal® Prevencia

Wist u dit?
Hypermetropie

Verziendheid (of ‘hypermetropie’) is een zogenaamde refractie-afwijking.

Er is sprake van hypermetropie wanneer het oog een probleem heeft met het focussen van lichtstralen. In een normaal oog buigen lichtstralen gelijkmatig op een klein gedeelte van het netvlies om een scherp beeld te creëren. Wanneer u verziend bent, valt het licht achter uw netvlies, om een van drie redenen: uw oogbol is 'te kort', uw hoornvlies is niet gebogen genoeg, of uw ooglens is niet dik genoeg. Dit betekent dat u objecten van veraf beter kunt zien.

Vind een opticien

Een opticien in uw buurt