FR / NL
SB_Intro1_EC_1104x412_maintaining-SB_Intro1_EC_1104x412_maintaining.jpg

Gezond zicht
behouden

Hoe zou u ermee omgaan als er iets met uw zicht gebeurt?
Leer hoe u dit waardevolle zintuig kunt beschermen.

Hou uw ogen
in topconditie

Het vermogen om te zien is ontzettend belangrijk. We rekenen op ons zicht bij bijna alles wat we doen. Hier zijn tips om onze ogen te beschermen, nu en in de toekomst.

UV-bescherming - UV-stralen kunnen net zo schadelijk zijn voor de ogen als voor de huid. Elke dag worden we blootgesteld aan UV-stralen, ongeacht de weersomstandigheden. Voor dagelijkse bescherming kunnen brildragers kiezen voor een anti-UV-coating op hun brillenglazen. Een zonnebril met een hoge E-SPF (Eye-Sun Protection Factor) zorgt voor een optimale bescherming van uw ogen.

CB_ATI_2_hereditary-CB_ATI_2_hereditary.jpg CB_A_2_TechnologyAndYourEyes_DigitalDevice.jpg Gezonde levensstijl - Een gezond voedingspatroon voorziet in voldoende voedingsstoffen, vitamines en anti-oxidanten die onze ogen beschermen tegen overdadig schadelijk UV-licht en bepaalde oogaandoeningen kunnen voorkomen. Daarnaast helpt beweging om een hoge bloeddruk te voorkomen. Een hoge bloeddruk kan namelijk ook schadelijk zijn voor het zicht. Voeding en beweging zorgen er samen voor dat een gezond gewicht behouden blijft en geen diabetes ontwikkeld wordt, wat ook kan leiden tot verminderd zicht.

Regelmatig oogonderzoek - Een oogonderzoek is een belangrijke gezondheidscheck. Het kan aandoeningen vaststellen en voorkomen die uw zicht en uw welzijn kunnen schaden. Oogonderzoeken zijn snel, eenvoudig en pijnloos en beschermen uw zicht en uw gezondheid.

Lees meer
Digitale aanpassingen - Het is belangrijk om uw ogen te beschermen tegen de mogelijke schadelijke effecten door langdurig gebruik van beeldschermen van computers, tablets en smartphones. Het aanpassen van helderheid, resolutie en contrast van het beeldscherm, regelmatige pauzes nemen en fel zonlicht vermijden kan de symptomen van ‘Computer Vision Syndrome’ helpen voorkomen.

Verwondingen voorkomen - Met de juiste oogbescherming kunnen oogverwondingen voorkomen worden. Volgens de Amerikaanse Academie van Optometrie wordt de helft van de oogverwondingen veroorzaakt tijdens dagelijkse klusjes zoals koken, schoonmaken en tuinieren. Bepaalde sporten en buitenactiviteiten zoals fietsen, skiën en squashen brengen een verhoogd risico op oogverwondingen met zich mee en vragen een aangepaste uitrusting.

Ken uw familiegeschiedenis - Sommige oogziekten kunnen erfelijk zijn. Veelvoorkomende erfelijke oogaandoeningen zijn bijvoorbeeld leeftijdsgebonden maculadegeneratie en glaucoom. Om de gevolgen van deze aandoeningen te beperken en goed te kunnen behandelen is het belangrijk dat ze vroeg vastgesteld worden. Het is daarom van belang dat u op de hoogte bent van eventuele oogaandoeningen binnen uw familie.

  • SS_Oogzorg_Oogtest_713x616_-4-SS_Oogzorg_Oogtest_713x616_-4.png
  • SS_Oogzorg_Oogtest_713x616_-3-SS_Oogzorg_Oogtest_713x616_-3.png
  • SS_Oogzorg_Oogtest_713x616_-2-SS_Oogzorg_Oogtest_713x616_-2.png
  • SS_Oogzorg_Oogtest_713x616_-1-SS_Oogzorg_Oogtest_713x616_-1.png
  • SS_Oogzorg_Oogtest_713x616_-5-SS_Oogzorg_Oogtest_713x616_-5.png

Regelmatige
oogtest

Regelmatig oogonderzoek bij uw oogspecialist is de beste manier om uw zicht gezond te houden.

Een eenvoudige controle is pijnloos en zorgt ervoor dat sommige oogaandoeningen preventief gesignaleerd worden.

Uw oogspecialist voert verschillende testen uit om te bepalen hoe uw zicht is op iedere afstand en of u een bepaalde aandoening zoals bvb. kleurenblindheid heeft.

Oogzorg

Houd uw ogen fit en gezond

Voeding en beweging spelen een belangrijke rol voor uw fysieke gezondheid, maar wist u dat ze ook een positieve invloed hebben op uw zicht?

Lees meer

Aanbevolen product

Een efficiënte bescherming van de ogen

Crizal® Prevencia

SB_PB_Right_528-x-531_Lens7.jpg

Wist u dit?
Vind de juiste brillenglazen

Er bestaan speciale brillenglazen voor personen
met een digitale levensstijl.

Vraag uw opticien naar speciaal aangepaste brillenglazen als u veel gebruik maakt van digitale apparaten. Uw opticien kan u producten aanbevelen die uw ogen beschermen tegen blauwviolet licht en helpen om het 'Computer Vision Syndrome' te voorkomen.

Vind een opticien

Een opticien in uw buurt