FR / NL
SB_Intro1_Seg_1104x412_Preparingyourvisittodoctors_happywomanwithglasses.jpg

Uw bezoek aan
de opticien voorbereiden

De meeste mensen
laten hun ogen één keer per jaar testen.
Hier zijn tips om u te helpen
bij de voorbereiding voor uw oogonderzoek,
zodat u er het maximum uit haalt.

Wat is
een opticien?

Opticien wordt meestal gebruikt om een oogexpert te beschrijven. Er zijn echter drie soorten oogexperts.

CB_AC_Item2_528x241_genesandyourvision_opticianexamining-patient.jpg

Er zijn drie dingen waar u aan moet denken wanneer u naar de opticien gaat: controleer, vraag en ontspan.

  1. Een oogarts is een dokter die gespecialiseerd is in het oog en het zicht. Hij onderzoekt uw ogen op eventuele beschadigingen of ziekte en kan operaties uitvoeren wanneer dit nodig is.
  2. Een optometrist neemt testen af, stelt diagnoses en corrigeert veranderingen in en problemen met het zicht. Ook schrijft hij voorschriften voor brillen of contactlenzen uit.
  3. Een opticien doet een oogmeting en bepaalt uw benodigde voorschrift. Hij zal een diagnose van uw ogen maken en indien nodig ondersteuning vragen van een optometrist of oogarts. De opticien zorgt ook voor uw bril en brillenglazen. 


Drie:
Ontspan

Maakt u zich geen zorgen wanneer u voor het eerst een bril krijgt. Opticiens werken met mensen van alle leeftijden om zicht te corrigeren. Zij hebben ervaring in het ondersteunen van mensen die de stap zetten om een bril te nemen. Ze zullen u al het advies geven dat u nodig heeft, gebaseerd op uw visuele, professionele en persoonlijke behoeften.

Twee:
Vraag

Wanneer u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw ogen, vertel dit dan aan uw opticien. Hij kan u helpen of u doorsturen wanneer dit nodig is. Het is de taak van uw opticien om voor de gezondheid van uw ogen te zorgen; hij of zij zal uw vragen dus graag beantwoorden.

Eén:
Controleer

Wanneer was uw laatste volledige oogonderzoek en, belangrijker nog, wanneer staat de volgende afspraak gepland? Zorg ervoor dat u in professionele handen bent: ga altijd naar een vakopticien.

  • Especialista em doenças dos olhos
  • Óculos para corrigir doenças dos olhos

Ons netwerk
van opticiens

Essilor beschikt over een breed netwerk van vakkundige opticiens, die met veel passie en aandacht zorgen voor uw ogen.

Opticiens uit het Essilor netwerk zijn onafhankelijke en zelfstandige experts die dankzij hun vakkundigheid precies weten welke innovatieve kijkoplossing het meest geschikt is voor uw kijkbehoeften.

Ontdek de uitgebreide en innovatieve productrange van Essilor 

Uw ogen zijn in goede handen bij de vakopticiens uit het netwerk van Essilor. 


Vind een opticien

Een opticien in uw buurt

Alles over zicht

Gepersonaliseerde brillenglazen

Ieder oog is uniek. Met personalisering wordt ieder brillenglas op maat gemaakt om u het beste zicht en comfort te geven.

Lees meer