FR / NL
SB_Intro1_AboutEssilorNEW2.jpg

Over
Essilor

Essilor is wereldmarktleider
op het gebied van corrigerende brillenglazen
.

Het
begin

Met meer dan 165 jaar ervaring in de optieksector, is Essilor in 1972 ontstaan uit een fusie tussen de twee Franse ondernemingen Essel en Silor. Aan de eerste onderneming hebben we de uitvinding van de progressieve Varilux-glazen te danken, aan de tweede de ontwikkeling van het onbreekbare Orma organisch glas. Door de combinatie van de expertise van deze twee fabrikanten, ziet Essilor - één van de vlaggenschippen van de optische industrie - het levenslicht. 

Essilor
vandaag

Essilor InternationalDe Essilor-groep is actief in meer dan 100 landen en beschikt over 33 productiefabrieken, 16 distributiecentra en 490 receptlaboratoria.Wereldwijd telt het bedrijf meer dan 58 000 medewerkers. 

Wereldleider
in innovatie

Sinds haar oprichting kenmerkt Essilor zich door haar wil om steeds meer te innoveren. Haar ambitie is niet alleen het aanbieden van glazen op sterkte van hoge kwaliteit, maar ook om iedereen een zo goed mogelijk zicht te verlenen, ongeacht het budget en de complexiteit van de behoeften.
 
Om dit te verwezenlijken, beschikken we over drie “Innovation & Technologies”-centra, in Parijs, Dallas en Singapore, volledig gewijd aan het ontwerpen van steeds meer geavanceerde technologische oplossingen. In 2014 investeerden we 188 miljoen euro in onderzoek.
 
Meerdere uitdagingen op het vlak van de oculaire gezondheid zijn voor ons belangrijk: de preventie van leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD), de bescherming tegen het UV- en blauw licht, de inaanmerkingneming van beeldschermen en de gevolgen voor het zicht van het geconnecteerde leven.
 
Maar bovenal is de missie van Essilor het verschaffen van een goede uitrusting aan eenieder die er nood aan heeft, met glazen die steeds beter aangepast zijn aan de fysiologie van de drager. Dankzij dit engagement in onderzoek, kon Essilor de Varilux-, Crizal-, Transitions-, Eyezen-, Xperio- of Optifog-producten ontwikkelen, stuk voor stuk technologische hoogstandjes. 


Wereldleiders

Essilor International had in 2013 een marktaandeel in volume van 37 % (afdeling brillenglazen en optische instrumenten) en 22 % (leesbrillen zonder voorschrift en zonnebrillen).

map-stat-map-stat.png

Onze
vakopticiens

Essilor biedt een groot netwerk aan onafhankelijke vakopticiens in België aan.
Essilor werkt nauw samen met deze opticiens en zorgt niet alleen voor brillenglazen en materialen, maar ook voor zakelijk advies op het gebied van verkoop, marketing en klantenservice. Hierdoor werkt Essilor mee aan de groei van hun bedrijf en hun steun aan consumenten in alle aspecten van de oogzorg.

  • Especialista em doenças dos olhos
  • Óculos para corrigir doenças dos olhos

Ons netwerk
van opticiens

Essilor beschikt over een breed netwerk van vakkundige opticiens, die met veel passie en aandacht zorgen voor uw ogen.

Opticiens uit het Essilor netwerk zijn onafhankelijke en zelfstandige experts die dankzij hun vakkundigheid precies weten welke innovatieve kijkoplossing het meest geschikt is voor uw kijkbehoeften.

Ontdek de uitgebreide en innovatieve productrange van Essilor 

Uw ogen zijn in goede handen bij de vakopticiens uit het netwerk van Essilor. 


SB_Video_1104-x-528_aboutessilor_didyouknowNEW.jpg SB_Video_children.jpg

Wist u dit?

Essilor zorgt voor uw zicht