Crizal®Sun XProtect, de behandeling voor jouw zonneglazen

 
Kiezen voor Essilor

“Het zicht verbeteren om het leven te verbeteren”, dit is de missie die Essilor, de wereldleider in brillenglazen, sinds het begin in 1849 voor zichzelf heeft uitgestippeld. Om dit te bereiken is het recept eenvoudig: de focus leggen op de kwaliteit van zijn producten door voortdurend te innoveren. 170 jaar later kunnen we zeggen dat deze strategie nog steeds zijn vruchten afwerpt. Sinds de lancering van de eerste multifocale brillenglazen van Varilux in 1959, is ons merk nog steeds de best verkochte multifocale brillenglazen ter wereld.

Maar naast ons vlaggenschipmerk bieden we ook kwalitatieve en innovatieve oplossingen in de categorie unifocale glazen en zonneglazen. Dit verlangen naar uitmuntendheid komt tot uiting in de nieuwste behandeling voor zonneglazen, Crizal®Sun XProtect.
 

De behandeling die ogen en glazen beschermt

Studies tonen aan dat 87% van de brildragers hun zonnebril niet goed opbergt en dat 50% ontevreden is over de krasbestendigheid. Deze observatie zette wetenschappers van Essilor ertoe aan om de Crizal®Sun XProtect-behandeling te creëren, met nieuwe Ionic Shield-technologie.

Dit is een behandeling aan de voorkant van het glas om de duurzaamheid te verbeteren. Een laag oxides versterkt het glas en zorgt voor een betere krasbestendigheid dankzij de hardheid van het materiaal. Gefluoreerde moleculen bieden superieure vlekbescherming met hydrofobe eigenschappen, die voorkomen dat vlekken zich aan het oppervlak vasthechten.

 

De Resultaten ? 
  • Glazen die er langer als nieuw uitzien(1)
  • 2x meer weerstand tegen krassen(2)
  • 2x meer weerstand tegen vlekken(3)
  • Bescherming aan beide zijden tegen UV en verblinding(4)
  • Glazen die makkelijker schoon te maken zijn
  • Brillenglazen die passen bij elk type montuur
  • Zowel buiten als binnen comfort en kwaliteit van zicht
Getest en goedgekeurd

Dankzij deze nieuwe behandeling zijn Essilor Xperio® zonneglazen langer bestand tegen dagelijks gebruik. Onze collega's van de Quality-afdeling hebben een reeks tests uitgevoerd om dit te bewijzen, waarvan de resultaten zijn gevalideerd door externe testlaboratoria.

Slijtvastheidstest: door de glazen tegen zand te schudden, één van de meest schurende materialen ter wereld.

Slijtvastheidstest

Grondige reinigingstest: De glazen worden 20000 keer schoon gewreven, het gemiddeld aantal keren dat een brildrager zijn glazen draagt gedurende twee jaar, en om de 5000 keer wrijven wordt er inkt op gespoten.

Grondige reinigingstest

De tuimeltest:  Een vat gevuld met schurende materialen wordt gedurende een periode geroteerd en schuurt de stalen. 

Tuimeltest

Deze tests tonen aan dat de  Xperio® -glazen voorzien van de behandeling Crizal®Sun XProtect beter bestand zijn tegen krassen(2) dan de concurrentie en beter bestand zijn tegen krassen(3) dan de vorige behandeling.

 

Kies je zonnebril en combineer stijl en bescherming

De nieuwe coating Crizal® Sun XProtect met IonicShield technologie is exclusief beschikbaar voor  Xperio® zonneglazen in de volgende modellen: 

  • XPERIO®TINTED: Een gamma zonneglazen met volledige of gradiënt kleuren
  • XPERIO® POLARIZED: Een gamma met gepolariseerde glazen voor een ultiem comfort in zeer zonnige of verblindende omstandigheden 
  • XPERIO® REACT®: Zonneglazen die donkerder worden volgens de intensiteit van de zon

Met meer dan 70 tinten stelt het Xperio®-assortiment je in staat om jouw creativiteit te uiten door te spelen met de kleurencombinaties van glazen en monturen. Comfortabele zonneglazen, ontworpen om lang mee te gaan, zonder het uiterlijk op te offeren.

 

(1)Based on data from Stain Release test conducted by independent third-party laboratory, 2020.  (2)Compared against coatings from main players in the prescription sun lens market. Based on data from ISTM Bayer test conducted by an independent third-party laboratory, 2020. (3)Compared against coatings from main players in the prescription sun lens market. Based on data from the Stain Release test conducted by an independent third-party laboratory, 2020. (4)Eye-Sun Protection Factor® (E-SPF®) is an international index developed by Essilor, endorsed by third parties. It certifies the overall UV protection provided by a lens –integrating UV protection from UV light coming from both sides of the lens. UV Protection indicates E-SPF® 50, does not apply for Orma without UVX


 

EEN OPTICIEN IN UW BUURT

VIND EEN OPTICIEN