Alles over zicht

IS ZICHT ERFELIJK?

Delen op

Uw genen zijn mogelijk de sleuteltot de gezondheid van uw ogen.Sommige mensen worden geborenmet een erfelijke oogaandoening,terwijl anderen dit op latere leeftijd ontwikkelen.

AANDOENINGEN WAAR U OP MOET LETTEN

Oogaandoeningen en oogziekten kunnen verschillende oorzaken hebben. U kunt echter wel vatbaarder zijn voor bepaalde ziekten wanneer deze voorkomen binnen uw familie.

Wees u bewust van de invloeden die diabetes of hoge bloeddruk op het zicht kunnen hebben. Bij sommige etnische bevolkingsgroepen komen deze vaker voor.

Er zijn drie veelvoorkomende oogproblemen die erfelijk kunnen zijn.

AANDOENINGEN WAAR U OP MOET LETTEN

 

GLAUCOOM

Een te hoge druk in het oog. Als glaucoom voorkomt in uw familie, laat dan zeker regelmatig uw ogen onderzoeken door een oogspecialist, probeer de symptomen zo vroeg mogelijk te herkennen. Let op wazig zicht of tunnelvisie.

Lees meer

GLAUCOOM
STAAR OF CATARACT

Tot de symptomen van cataract behoren wazig en troebel zicht alsof men door een dunne witte zijden doek kijkt. Dit komt doordat de ooglens vertroebeld is.

Lees meer

CATARACT
LEEFTIJDSGEBONDEN MACULA-DEGENERATIE (LMD)

Het geleidelijk verliezen van het centrale zicht is één van de eerste signalen. Voorwerpen voor u kunnen in het midden wazig of vervormd lijken.

Lees meer

LEEFTIJDSGEBONDEN MACULA-DEGENERATIE (LMD)

 

foto volwassen en ouders

EEN OPTICIEN IN UW BUURT

VIND EEN OPTICIEN