Goed zien is essentieel voor het welzijn en een goede dagelijkse levenskwaliteit. Goed zicht zorgt voor kennisverwerving, toegang tot werk en sociale integratie in de eigen omgeving. Daarom mobiliseren alle teams van de Essilor Groep over de hele wereld, zich rond onze missie: het zicht verbeteren voor een beter leven.

Société Des Lunetiers

 

 

HET BEGIN

Met meer dan 165 jaar ervaring in de optieksector, is Essilor in 1972 ontstaan uit een fusie tussen de twee Franse ondernemingen Essel en Silor. De uitvinding van de progressieve Varilux-glazen hebben we te danken aan de eerste onderneming en de ontwikkeling van het onbreekbaar organisch Orma-glas aan de tweede. Door de combinatie van de expertise van deze twee fabrikanten, ziet Essilor - één van de flagships van de optische industrie - het levenslicht. 

Een pionier vanaf het begin

In 1959 zou Bernard Maitenaz het leven van 40-plussers over de hele wereld drastisch veranderen, te beginnen bij zijn vader. Sindsdien is de tijd niet blijven stilstaan en is Varilux dé referentie geworden wat betreft onderzoek en ontwikkeling.

Ervaring in optiek onderzoek en ontwikkeling

 

ESSILOR VANDAAG

De Essilor-groep is actief in meer dan :

  • 100 landen
  • beschikt over 33 productiefabrieken
  • 16 distributiecentra
  • en 490 voorschriftlaboratoria.

Wereldwijd telt het bedrijf meer dan 58 000 medewerkers.

Vervaardiging van glazen met anti-reflectie technologie van Essilor
Geavanceerde technologieën

Zelfs al zijn ze onzichtbaar, de exclusieve technologieën die in Varilux glazen zitten, verleggen voortdurend de grenzen van innovatie en vormen een zichtbaar verschil voor het zicht van miljoenen consumenten.

 

WERELDLEIDER IN INNOVATIE

Sinds haar oprichting kenmerkt Essilor zich door haar wil om steeds meer te innoveren. Haar ambitie is niet alleen het aanbieden van glazen op sterkte van hoge kwaliteit, maar ook om iedereen een zo goed mogelijk zicht te verlenen, ongeacht het budget en de complexiteit van de behoeften.

Om dit te verwezenlijken, beschikken we over drie Innovation & Technologies-centra, in Parijs, Dallas en Singapore, volledig gewijd aan het ontwerpen van steeds meer geavanceerde technologische oplossingen. In 2014 investeerden we 188 miljoen euro in onderzoek.

Meerdere uitdagingen op het vlak van de oculaire gezondheid zijn voor ons belangrijk: de preventie van leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD), de bescherming tegen het UV- en schadelijk blauw licht, het rekening houden met beeldschermen en de gevolgen voor het zicht door het digitale leven.

Innovatie Laboratorium van Essilor

Maar bovenal is de missie van Essilor het verschaffen van een goede uitrusting aan eenieder die er nood aan heeft, met glazen die steeds beter aangepast zijn aan de fysiologie van de drager. Dankzij dit engagement in onderzoek, kon Essilor de Varilux-, Crizal-, Transitions-, Eyezen-, Xperio- of Optifog-producten ontwikkelen, stuk voor stuk technologische hoogstandjes.

WERELDLEIDERS

Essilor International had in 2013 een marktaandeel in volume van 37 % (afdeling brillenglazen en optische instrumenten) en 22 % (leesbrillen zonder voorschrift en zonnebrillen).

 

Essilor wereldleider in innovatie

 

ONZE VAKOPTICIENS

Essilor biedt een groot netwerk aan onafhankelijke vakopticiens in België aan.

Essilor werkt nauw samen met deze opticiens en zorgt niet alleen voor brillenglazen en materialen, maar ook voor zakelijk advies op het gebied van verkoop, marketing en klantenservice. Hierdoor werkt Essilor mee aan de groei van hun bedrijf en hun steun aan consumenten in alle aspecten van de oogzorg.

Essilor beschikt over een breed netwerk van vakkundige opticiens, die met veel passie en aandacht zorgen voor uw ogen.

Opticiens uit het Essilor netwerk zijn onafhankelijke en zelfstandige experts die dankzij hun vakkundigheid precies weten welke innovatieve kijkoplossing het meest geschikt is voor uw kijkbehoeften.

Uw ogen zijn in goede handen bij de vakopticiens uit het netwerk van Essilor.

Opticien aanpassing van bril op de klant

 

Vind de dichtstbijzijnde partner-opticien van Essilor

VIND EEN PARTNER-OPTICIEN