Improving lives by improving sight

Onze missie

 

Wist u dat ?

2.5 MILJARD MENSEN
NIET BESCHIKKEN OVER DE NODIGE VISUELE CORRECTIE!

Een beter leven door een beter zicht is de missie waarvoor we elke dag met passie werken. Goed zien is een cruciaal deel van het leven. Het is niet alleen waardevol voor het uitvoeren van onze dagelijkse activiteiten, maar het is ook essentieel voor het persoonlijk welzijn. Elk jaar investeert de Essilor-groep meer dan 200 miljoen euro in onderzoek en ontwikkeling, om te innoveren en oplossingen te vinden voor alle gezichtsproblemen, van de meest voorkomende tot de minst voorkomende, zodat iedereen, ongeacht wat zijn ogen beïnvloedt, volop van het leven kan genieten.

Een goed zicht: een fundamenteel mensenrecht

De 7,7 miljard mensen op aarde, waaronder ook u, zouden hun zicht moeten kunnen beschermen, verzorgen en corrigeren. Helaas geniet niet iedereen van deze mogelijkheid en heeft niet iedereen dezelfde toegang tot ooggezondheidszorg. Daarom zorgen we elke dag opnieuw voor oplossingen om deze ongelijkheden te verminderen.

Elke werknemer van Essilor steekt veel energie in het proberen verhelpen van slecht zicht over de hele wereld. Deels door het bewustmaken van het gebrek aan kennis van oogaandoeningen en -ziekten en deels door middel van verschillende acties om mensen in nood te helpen, overal ter wereld, maar ook meer specifiek in België.

INTERNATIONALE ERKENNING

Fortune, het beroemde New Yorks tijdschrift, erkende Essilor in augustus 2019 als "één van de 52 ondernemingen die de wereld veranderen omwille van haar engagement om het slecht zien volledig te verhelpen". Een onderscheiding die we met trots ontvangen en die alle medewerkers van Essilor aanmoedigt en eert die continu grenzen verleggen om het slecht zien volledig uit de wereld te helpen.

 

VECHTEN TEGEN ONGELIJKHEDEN

GOED ZIEN OM TE GROEIEN

In landen zoals India, China of de Verenigde Staten wonen sommige kinderen in kansarme wijken en kunnen daarom niet genieten van visuele controles. De Essilor Vision Foundation biedt deze kinderen screenings en brillen om hen te helpen groeien en openbloeien.

Essilor Vision Foundation gezichtstest screening kansarm land missie
HET KOMT OOK VOOR BIJ U IN DE BUURT

U hoeft niet zo ver te reizen om te beseffen dat slecht zien iedereen kan raken. In 2015, bood Essilor Vision For Life in Parijs oogzorg aan meer dan 3.000 mensen in precaire situaties. In 2016, organiseerde de stichting oogtesten met als doel kinderen te screenen op visuele problemen. Essilor Vision For Life is er trots op dat deze kinderen gelukkig kunnen groeien en zal de ogen van jonge mensen altijd blijven testen, met als doel tegen 2020, wereldwijd 50 miljoen screenings uitgevoerd te hebben.

Vision for life missie kind
EEN HELE DAG GEWIJD AAN HET ZICHT

Eén dag per jaar, tijdens de World Sight Day, laat Essilor haar magie los in 50 landen tegelijkertijd. Alle werknemers steken dan de handen uit de mouwen om het belang van goed zicht te promoten door middel van bewustmakingscampagnes en het helpen van degenen die nog niet over goed zicht kunnen spreken, door het inzamelen van fondsen, het organiseren van screenings, het plannen van evenementen, etc. 

Want het delen van uw passie, uw energie en uw glimlach is een geschenk dat zowel degenen die het ontvangen, als degenen die het geven, verrijkt.

World Sight Day acties

Werelddag van het Zicht 2019

Toegang tot oogzorg voor allen. De magie van Essilor in actie

 

World Sight Day 2019_2

Geen toegang tot oogzorg blijft een aanzienlijk probleem bij de armere bevolking. Slecht zien is 's werelds grootste handicap en beïnvloedt niet alleen de integratie van iedereen, maar belemmerd eveneens de leer- en ontwikkelingscapaciteit van kinderen.

Dat was ook het geval voor de bewoners van deze 4 tehuizen in Luxemburg. Dankzij Essilor Vision For Life, de medewerkers van Essilor Belux en de teams van Caritas, konden 300 vluchtelingen, op de Werelddag van het Zicht op 10 oktober 2019, genieten van een complete visuele screening.

Een dag van uitwisseling, van vermaak voor de jongsten onder hen, doch al met een zwaar verleden die voor altijd in het geheugen van de deelnemers zal gegrift staan.

Alle bewoners vertrokken weer met een zonnebril op zak, om de gezondheid van hun ogen te beschermen tegen het schadelijke effect van UV-stralen. Mensen met een visueel probleem kregen onmiddellijk een aangepaste bril aangeboden.

Deze bril betekende veel meer dan slechts een paar brillenglazen, hij biedt bovenal een kans tot integratie en ontplooiing.

WERELDDAG VAN HET ZICHT 2019

Want beter zien, is beter leven

World Sight Day 2019_1

 

ONZE MISSIE AAN HET WERK IN BELGIË

HET AUTOSALON

Onze reis over de hele wereld om slecht zicht te verhelpen, zet zich eveneens voort in België. Tijdens het Autosalon behoorde u misschien tot een van de 1000 mensen die in 2018 en 2019 konden genieten van een gratis visuele screening.

HET AUTOSALON Essilor
DE SPECIAL OLYMPICS

Een combinatie van expertise en energie is wat Essilor België ieder jaar opnieuw meebrengt tijdens de Special Olympics Belgium. De deelnemende atleten, allen met een verstandelijke beperking, krijgen professioneel advies bij het kiezen van de juiste bril. Onze missie: hen een ongeëvenaard zicht bieden. Onze actie in 2019: 66 brillen met correctie verschaft in minder dan 6 uur tijd! Na enkele visuele tests, verwelkomde Essilor hen om een montuur uit te kiezen die aangepast was aan hun zicht. Respect en vertrouwen zijn waarden die Essilor en deze atleten delen, en telkens opnieuw, zullen we visuele oplossingen aanreiken aan diegenen die het nodig hebben. Want beter zien betekent ook beter leven.

LES SPECIAL OLYMPICS
Special Olympics missie Essilor